Home   Wie we zijn

   Chiptuning
   Scantools
   Electronica op maat   contact


 
 

Chiptuning

Digimar kan het vermogen van je wagen aanpassen. Wij doen chiptuning voor de meeste Benzinee en dieselmotoren. 

Moderne auto's hebben een electronische sturing (Electronic Control Unit of ECU). Dit is het hart van de motor regelkring. Alle sensoren (zoals Luchtdruk, debiet, temperaturen, dieseldruk, ..) gaan naar de ECU. De fabrikant ontwikkeld software om deze gegevens te verwerken en op het juiste tijdstip met de juiste hoeveelheid een actuator (zoals inspuitventiel, turbo, ..) aan te sturen. In deze software zitten een hoop tabellen die in functie van toerental, luchtdebiet, luchtdruk, .. en dergelijke een bepaalde waarde geven om een actuator aan te sturen. Bij chiptuning worden deze tabellen aangepast. De software blijft origineel, enkel de tabellen worden getuned.

Chiptuning is mogelijk en veilig omdat de fabrikant bij het afstellen van deze regelkring rekening moet houden met alle extreme condities waarin de wagen gebruikt wordt. De wagen moet ook nog rijden bij extreem hoge en lage temperatuur, extreme vochtigheid, luchtdichtheid, van zware stookolie tot prima diesel. Om aan al deze condities te voldoen en ook nog eens het vooropgestelde verbuik en gas-uitlaat-normen te halen, wordt het vermogen teruggeschroefd door de fabrikant. Bij chiptuning word er van deze toleranties gebruik gemaakt om het vermogen op te voeren.

Je kan kiezen voor 2 soorten chiptuning.

1. Vermogentuning : De chiptuning zal geoptimaliseerd worden om (binnen de veilige grenzen) het maximaal vermogen (zowel koppel als pk) uit de motor te halen.

2. ECO-tuning : De chiptuning zal vooral een grote koppeltoename geven, pk's worden weinig of niets verandert. Het gevolg hiervan is dat de motor meer kracht heeft en soepeler doortrekt in de lage toerentallen. Dit is vooral interessant voor Dieselmotoren. Hierdoor zal het verbruik zichtbaar verlagen.

Niet elke klant wil het maximum uit zijn motor halen. Daarom word bij Digimar elke wagen op maat getuned.

Op de meeste wagens kunnen wij chiptuning doen via OBD stekker (Methode in lijst = Diagnose). De tuning word dan gedaan via de stekker, zonder aan de motorsturing te moeten werken. Voor sommige wordt er direkt op de service plug van de motorsturing gewerkt (Methode in lijst = BDM). Dit alles om het risico op defecten te beperken.

Hieronder vind je een lijst van voertuigen waar wij chiptuning op uitvoeren. Deze lijst is zeker niet volledig.

Bel even op +32 498 44 72 48 voor een afspraak of meer info.

Doe het zelf Chiptuning

NIEUW NIEUW NIEUW : Doe zelf chiptuning : KLIK HIER

Kies uw Merk

Alfa Romeo
Audi
Bentley
BMW
Chevrolet
Chrysler
Citroen
Dacia
Ferrari
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
IVECO
Jaguar
Jeep
Kia
Lamborghini
Lancia
Landrover
Lotus
MAN
Maserati
Maybach
Mazda
MCC / Smart
Mercedes
MG
Mini
Mitsubishi
Nissan
Opel
Peugeot
Porsche
Renault
Rover
Saab
Seat
Skoda
SsangYong
Subaru
Suzuki
Volkswagen
Volvo
Wiesmann

Staat uw merk hier niet tussen, neem dan contact met ons op !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This site is Copyright Digimar 2000-2005, All Rights Reserved